- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק ע"א 3249/04
|
ע"א בית המשפט העליון בירושלים |
3249-04
25.11.2004 |
|
בפני : מישאל חשין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: בנק הפועלים בע"מ עו"ד יעל פינקלמן |
: 1. אלזה גולדשטיין 2. איתן גולדשטיין עו"ד רון ישראלי |
| החלטה | |
בקשה למתן סעד זמני לתקופת הערעור.
בית-המשפט המחוזי (השופטת הילה גרסטל) פסק כי שטר משכון-משכנתא שחתמה עליו המשיבה, אלזה גולדשטיין (אלזה), לטובת המבקש, בנק הפועלים (הבנק), בטל, והוסיף והורה על ביטול רישום המשכון על זכויותיה של אלזה בדירת מגורים שהיא מתגוררת בה (הדירה). הבנק מערער על פסק הדין, ובד-בבד מבקש הוא סעד זמני לתקופת הערעור, לשמירת זכויותיו בדירה אם יזכה בערעורו. ביקשתי את תגובתה של אלזה לבקשה, ומשנתקבלה התגובה נסתבר לי כי נכונה היא על דרך העיקרון למתן הסעד הזמני המונע ממנה עשיית כל דיספוזיציה בדירה עד להכרעה בערעור, ואולם מתנה היא את הסכמתה בסגירת תיק הוצאה לפועל שפתח הבנק נגדה.
קראתי את פסק דינו של בית-המשפט המחוזי ובחנתי את טענות הצדדים מכאן ומכאן, ולסוף הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל. טעם הדבר: לא מצאתי כי סיכויי הערעור נוטים באופן מכריע לצד זה או אחר, ואילו מאזן הנוחות נוטה בבירור לטובתו של הבנק. אכן, אלזה לא תיפגע ממתן הסעד הזמני, שכן ממילא אין בכוונתה לעשות כל דיספוזיציה הדירה, ותעיד על כך הסכמתה ליתן את הסעד בתנאים מסוימים. בנסיבות אלו לא נמצא לי טעם טוב שלא להגן על זכויותיו של הבנק. אשר לבקשתה של אלזה כי אתנה את מתן הסעד הזמני במחיקת תיק ההוצאה לפועל כנגדה - סוגיה זו אינה עומדת לפנינו ולא אוכל להורות על סגירתו של הליך משפטי שאינו עומד בפני. יחד-עם-זאת, אוסיף ואעיר כי בנסיבות העניין ונוכח מצב בריאותה של אלזה, ראוי כי הבנק יעשה כמיטבו להגיע להסדר מתאים בעניין זה; למשל, על דרך סגירת הליך ההוצאה לפועל תוך שמירת זכויותיו של הבנק לעתיד-לבוא.
ניתן אפוא בזאת צו-ביניים ולפיו תימנע המשיבה אלזה גולדטיין מעשות כל דיספוזיציה, במישרין או בעקיפין, במקרקעין שסימנם הוא גוש 6494 חלקות 23 ו-24, בנק הפועלים יהא רשאי לרשום החלטה זו כהערת אזהרה.
היום, י"ב בכסלו תשס"ה (25.11.04).
ש ו פ ט
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. של התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
